Vajtimet 5
Albanian
1Kujto, o Zot, atë që na ka ndodhur, shiko dhe vër re turpin tonë.

2Trashëgimia jonë u ka kaluar të huajve, shtëpitë tona njerëzve që nuk janë tanët.

3Ne u bëmë jetimë, pa etër, nënat tona janë si të veja.

4Duhet të paguajmë për ujët që pimë, drutë tona i kemi vetëm me pagesë.

5Na ndjekin me një zgjedhë mbi qafë, jemi të rraskapitur dhe nuk kemi fare pushim.

6I kemi shtrirë dorën Egjiptit dhe Asirisë për t'u ngopur me bukë.

7Etërit tanë kanë mëkatuar dhe nuk janë më, dhe ne mbajmë ndëshkimin për paudhësitë e tyre.

8Skllevërit sundojnë mbi ne, askush nuk mund të na çlirojë nga duart e tyre.

9E nxjerrim bukën duke rrezikuar jetën tonë, përpara shpatës së shkretëtirës.

10Lëkura jonë është ngrohur si në një furrë për shkak të valës së urisë.

11Kanë dhunuar gratë në Sion, virgjëreshat në qytetet e Judës.

12Krerët janë varur nga duart e tyre, personi i pleqëve nuk është respektuar.

13Të rinjtë i vunë të bluajnë, të vegjëlit u rrëzuan nën barrën e druve.

14Pleqtë nuk mblidhen më te porta, të rinjtë nuk u bien më veglave të tyre.

15Gëzimi i zemrave tona është pakësuar, vallja jonë është shndërruar në zi.

16Kurora ka rënë nga koka jonë; mjerë ne, sepse kemi mëkatuar!

17Prandaj u sëmur zemra jonë, për këto gjëra na janë errësuar sytë:

18për malin e Sionit që është i shkretuar dhe në të cilin sillen dhelprat.

19Por ti, o Zot, mbetesh për jetë, dhe froni yt brez pas brezi.

20Pse do të na harroje për jetë dhe do të na braktisje për një kohë të gjatë?

21Na bëj që të rikthehemi te ti, o Zot, dhe ne do të kthehemi; rivendos ditët tona si në të kaluarën.

22Mos vallë na hodhe poshtë fare apo je zemëruar me të madhe kundër nesh?Albanian

Bible Hub

Lamentations 4
Top of Page
Top of Page